2e Pinksterdag “Bronckhorst Mooiste” Familie fietstocht

PinksterenWie van fietsen en van een “lekker dagje uit” houd, is op tweede Pinksterdag van harte welkom tijdens de “Bronckhorst Mooiste” familietocht. Vanuit Hengelo en Keijenborg zijn er voor zowel de gewone fietser als de E-biker geheel bewegwijzerde fietsroutes van 30, 45 en 60 kilometer uitgezet. Graag willen de Keiaosers met de organisatie van dit jaarlijkse evenement, zoveel mogelijk mensen een leuke en gezellige fietsdag bieden.

“Bronckhorst Mooiste” onderscheid zich van andere tochten, doordat de routes volledig uitgepijld zijn en jaarlijks een andere omgeving aandoen. Zo zal het spoor deze keer in noordelijke richting leiden. Over allerlei rustige weggetjes en paden gaat het opweg door de bosrijke omgeving van buurtschap Delden. Onderweg passeert men enkele kastelen rondom Vorden en zal er een pauzemogelijkheid zijn bij horecagelegenheid FraPPant. Alvorens de deelnemers op de langste afstand aan een volgende tussenstop toe zijn, maken zij een schitterend ommetje. Zo zullen de fietsfanaten in de buurt van Eefde langs paleis “De Voorst” met haar prachtige landerijen komen. De meest geliefde route onder de deelnemers is de 45 kilometer tocht. Deze voert diverse malen over het riviertje de Berkel, dat zich slingerend door het landschap begeeft. Over verrassend leuke fietspaadjes gaat het voor een pauze naar hotel Landgoed Ehzerwold nabij het pittoreske Almen. Na dit welkome oponthoud begeeft de route zich door het Galgengoor richting Linde. Natuurlijk gaat het op de terugweg nog langs het welbekende kraampje voor een traktatie.

gezinsfietsers 2012-1
Na afloop kan er bij beide startlocaties nog heerlijk na genoten worden van deze dag. Zo is er in Keijenborg voor een luttel bedrag, de gelegenheid om vanaf 15.00 uur te genieten van een lopend buffet met een Duits thema. Ook in Hengelo zal er natuurlijk het nodige aan eten en drinken aangeboden worden.

Starten en inschrijven kan op tweede Pinksterdag van 10.00 tot 12.30 uur bij Coens Tapperij in Keijenborg en bij Eetcafé Jansen & Jansen in Hengelo Gld. Deelnamekosten zijn 4 euro voor volwassenen en de jongsten fietsen gratis mee.

Bronckhorst Mooiste, maandag 5 juni 2017
Startlocaties:
Coens Tapperij, St. Janstraat 3 in Keijenborg
Eetcafé Jansen & Jansen, Spalstraat 1 in Hengelo Gld
Starttijd:
10.00 – 12.30 uur
Afstand:
30, 45 & 60 km.
Inschrijfgeld:
4,00 euro, NTFU- en KNWU-leden 3,00 euro