“Deerns op de Fietse” damestoertocht op maandag 5 juni 2017

“Deerns op de Fietse” en “Omloop van de Graafschap” met 3-sterren samen verder

DSC01998Het is tijd voor iets anders! Back to the Roots; terug naar de Achterhoek met een Duits thema. Door de groei van deelnemers vanuit heel Nederland, willen we al het schoons van onze Achterhoek laten zien. Het fietsevenement kenmerkt zich door een perfecte organisatie en de jaarlijks wisselende routes. Ook de sfeer en de gezelligheid staan hoog aangeschreven. Deze keer een tocht over grotendeels landelijke weggetjes richting de verrassende Duitse grensstreek. Jaarlijks organiseert Toerclub Keiaosers de “Omloop van de Graafschap” met 3-NTFU sterren. Daarnaast organiseert de club sinds 2012 de unieke “Deerns op de Fietse” damestoertocht met ongeveer 200 uitbundige Deerns. Waren we toen nog de enige NTFU-club met een tocht exclusief en alleen voor dames, de laatste tijd zijn er echter steeds meer grootschalige “Ladies Only” evenementen. Bij ons gaat de voorkeur uit naar een kleinschalige en gezellige fietsdag met veel gezelligheid en lage inschrijfkosten.

Op 5 juni, Tweede Pinksterdag, willen we beide evenementen samenvoegen. Zo kunnen zowel de dames als de heren van 8.00 tot 9.30 uur gezamenlijk opweg voor de routes van 80, 100 en 125 km. Van 9.00 tot 10.30 uur kunnen de dames apart van de heren vertrekken. In eigen tempo zullen dan de Deerns met hun fietsvriendinnen lekker hun eigen rondje maken. Na het Franse, Italiaanse en het Tropische tintje in voorgaande jaren, zal deze Deerns editie een gemütlich Duits tintje meekrijgen.

Mallumsemolenbrug-jpg20131218-23298-1nly6ub_originalHet routeschema De uitgepijlde tochten laten een prachtig en onbekend stukje Nederland zien. Vanuit Keijenborg gaat het via overwegend rustige binnenwegen richting Ruurlo met haar karakteristieke boerderijen en landerijen. Na Eibergen (op 40 km.) is er voor de kortste afstand een routeverkorting om te genieten van een pauze bij Het Muldershuis. Een van oorsprong Saksische boerderij uit 1753 op een unieke locatie bij de Mallumse Molen. Gelegen aan het riviertje de Berkel, heeft het een leuk terras met een grandioos uitzicht. Alvorens ook van dit terras Muldershuispauzeadres te genieten, maken de overige fietsfanaten eerst nog een prachtig ommetje. Onderweg passeert men o.a. de nostalgische Oostendorper Watermolen aan de Buurserbeek bij Haaksbergen. Na de tussenstop in Het Muldershuis gaat de langste route nog voor een extra lus door de omgeving van de Needseberg. Uiteindelijk komen bij Borculo alle deelnemers weer samen en gaat het gezamenlijk langs de befaamde pauzekraam naar Keijenborg. Graag nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan deze unieke toertocht.

Deerns op de Fietse, maandag 5 juni 2017
Startlocatie:
Coens Tapperij, St. Janstraat 3 in Keijenborg
Starttijd:
09.00 – 10.30 uur
Afstand:
80, 100 & 125 km.
Inschrijfgeld:
5,00 euro, NTFU- en KNWU-leden 4,00 euro
 
 
Download GPS-route:
80 km, 100 km & 125 km

Als het GPX-bestand als tekst opent dan downloaden dmv rechtermuisknop koppeling/doel opslaan als.

 

DSC02098

DSC02066

DSC02174

DSC02044