Omloop van de Graafschap 2019

Hou je van sportieve uitdaging en een prachtig landschap met daarnaast een gezellige sfeer? Fiets dan op tweede Pinksterdag 10 juni 2019 mee.

Toerclub Keiaosers organiseert vanuit Keijenborg deze dag de “Deerns op de Fietse” damestoertocht en de “Omloop van de Graafschap”. Ontdek de Achterhoek en de Veluwezoom tijdens deze NTFU Extra Goedgeregelde toertocht.

Weg van de drukte
De uitgepijlde routes met afstanden van 80, 100 en 125 km. voeren u over grotendeels smalle en rustige binnenwegen. Na het Vlaamse, Franse, Italiaanse en Duitse tintje in voorgaande jaren, zal deze editie weer omlijst zijn door een sfeervol nieuw thema. Snelheid is niet belangrijk en iedereen met een fiets kan in eigen tempo meedoen.

De routes
Alvorens de Posbank even aan te doen, voeren de geheel vernieuwde routes eerst door de Ijsselvallei. In Dieren gaat het de Lange Juffer op om een klimmetje mee te pakken in deze glooiende omgeving. Voor een tussenstop gaat het de Veluwezoom over en bereikt men halverwege uitspanning “de Vroolijke Frans”. Vervolgens gaat het nabij Zutphen de Ijssel over om terug te keren in de Achterhoek. Hier aangekomen krijgen de fietsers, die voor de langere afstanden hebben gekozen, nog een toegift door onze bosrijke Graafschap met haar prachtige kastelen.

Clubweekend2016
Extra info
Net als voorgaande jaren, met ongeveer 400 enthousiaste deelnemers, is er een goede verzorging rondom het evenement en zijn er materiaalwagens op het parcours aanwezig. Vanzelfsprekend kan men gebruik maken van de aparte douche- en kleedgelegenheden in de sportzaal.

Zowel de dames als de heren kunnen starten van 8.00 tot 10.00 uur bij Coens Tapperij.
Zie voor de laatste informatie ook onze Facebook site. www.facebook.com/keiaosers

Omloop van de Graafschap, maandag 10 juni 2019
Startlocatie:
Coens Tapperij, St. Janstraat 3 in Keijenborg
Starttijd:
08.00 – 10.00 uur
Afstand:
80, 100 & 125 km.
Inschrijfgeld:
5,00 euro, NTFU- en KNWU-leden 4,00 euro