Het is tijd voor iets anders!

Weg van de drukte. Ontdek de Achterhoek en geniet onderweg van het prachtige landschap, de sfeer en de gezelligheid.

terras MuldershuisToerclub Keiaosers organiseert vanuit Keijenborg op Tweede Pinksterdag de unieke “Deerns op de Fietse” damestoertocht en de “Omloop van de Graafschap”. Alles draait om een mix van gezelligheid en sportieve uitdaging. Snelheid is niet belangrijk en iedereen met een fiets kan in eigen tempo meedoen. Schakel een versnelling lager en geniet van de omgeving met prachtige landgoederen, bossen en landerijen.

Na het Franse, Italiaanse en Duitse thema in voorgaande jaren, zal deze editie weer omlijst zijn door een sfeer makend nieuw tintje. De bewegwijzerde routes van 80, 100 en 125 kilometer voeren u eerst door het hart van de Achterhoek en vervolgens naar een onaangeroerd stukje Nederland. De tocht gaat over landelijke weggetjes en leidt de fietsers langs een aantal karakteristieke watermolens in de Duitse grensstreek. Halverwege kan men in de buurt van Haaksbergen en Eibergen genieten van een welverdiende stop op de prachtige, aan het watergelegen, terrassen bij deze molens.
De routes voeren over grotendeels smalle en rustige binnenwegen, waarbij de langste tocht nabij Neede nog een aantal hoogtemeters in petto heeft.

Net als voorgaande jaren, met ongeveer 400 enthousiaste deelnemers, is er een goede verzorging rondom het evenement en zijn er materiaalwagens op het parcours aanwezig. Vanzelfsprekend kan men gebruik maken van de aparte douche- en kleedgelegenheden in de sportzaal.

Zowel de dames als de heren kunnen starten van 8.00 tot 9.30 uur. Willen de dames met hun fietsvriendinnen liever in eigen tempo en apart van de heren starten, dan is er de mogelijkheid om van 9.00 tot 10.30 uur te vertrekken. Zie voor de laatste informatie ook onze Facebook site. www.facebook.com