Veldtoertocht Rondum de Mölle

De Rondum de Mölle wordt voor het derde jaar op rij zowel op de zaterdag als op de zondag georganiseerd. De routes zijn op beide dagen hetzelfde en voor diegenen die de drukte van de zondag willen vermijden is de zaterdag een goed alternatief! Zeker voor kinderen wordt de zaterdag aangeraden.

Graag nodigen wij u uit om op één of beide dagen deel te nemen aan deze Rondum de Mölle 2-daagse! Net als voorgaande jaren is de startlocatie: Eetcafé “De Veldhoek” in de Veldhoek (Hengelo Gld).

Er is voor ieder wat wils: de basisroute van 45 km kan op verschillende momenten verkort en uitgebreid worden, zodat verschillende combinaties in afstanden denkbaar zijn. De organisatie heeft de routes weer onder handen genomen, zodat deze weer anders zijn dan vorig jaar.

Deze bijzonder mooie veldtoertocht voert u door veelal particuliere bossen en landerijen in het gebied tussen Hengelo (Gld), Ruurlo en Zelhem. De routes zijn volledig uitgepijld en leiden de deelnemers langs heidevelden, over zandwegen en over glooiende bospaden, met hier en daar singletracks. Door de medewerking van verschillende landeigenaren is het ook dit jaar weer mogelijk om de deelnemer een gevarieerd parcours aan te bieden en is deze tocht zeker geen kopie van de veldtoertochten van toerclubs uit omringende plaatsen. Enkele landeigenaren hebben een éénmalige toestemming verleend voor deze twee dagen. Wij hopen dat u dat kunt respecteren en derhalve worden routes niet op GPS ter beschikking gesteld.

vtParcours
Alle routes koersen direct richting boswachterij Ruurlo. Dit is een oud bosgebied met landerijen dat karakteristiek is voor de hele streek. De Saksische boerderijen, besloten weilanden, akkers en prachtige dikke eikenbomen doen denken aan lang vervlogen tijden. Bij Ruurlo dient zich de eerste route-verkorting aan: de 30 km gaat langs het Doolhof van Ruurlo om daarna koers te zetten richting het Hengelose Zand. De basisroute 45 km vervolgt zich in een mooi, gevarieerd ommetje langs onder andere kasteel Ruurlo en sluit zich daarna aan bij de 30 km route. De langste afstand krijgt bij Ruurlo de eerste route-uitbreiding voor de kiezen. Alle routes gaan via de Veldhoek richting het Hengelose Zand om alvast te proeven aan de korte klimmetjes en het rulle zand. Hierna wordt koers gezet richting het waterwingebied ’t Klooster. Langzamerhand komt de pauze in het verschiet. Hier wordt het tijd voor soep, thee en/of water met een versnapering.

Na de pauze maakt de basisroute een ommetje langs het Siepegat en over ’t Noordink en vervolgt dan samen met de 30 km, die dit stukje laten liggen in de tweede route-verkorting, haar route door de mooie dennenbossen van het waterwingebied ’t Klooster. Vervolgens wordt via ’t Zonnetje voor de tweede keer koers gezet richting Het Hengelose Zand. Hier dient zich de tweede route-uitbreiding aan: een lus door het Wolversveen.

Voor alle routes doemt daarna nabij de Veldhoek het Hengelose Zand weer op waar in het glooiende bos de korte klimmetjes en het rulle zand maximaal zijn benut om het uiterste van de deelnemers te vragen. Het slotstuk van de routes gaat over mooie singletracks, enkele bultjes op en af en door het rulle zand van de Sahara. Hierna komt de startlocatie al vrij snel weer in zicht. Tot slot is nog gelegenheid om even na te praten onder het genot van een consumptie. Er zijn ook mogelijkheden om de fiets af te spuiten en te douchen.

Inschrijving
Er kan gestart worden van 9.00 tot 10.30 uur vanaf Eetcafé “De Veldhoek” in buurtschap Veldhoek (in de volksmond Appie Happie), gelegen aan de Varsselseweg 55, 7255 NR te Hengelo (Gld). Er kan geparkeerd worden in het weiland aan de Varsselseweg/Veldhoekseweg. Uiteraard bieden we Scan&Go aan, zodat deelnemers met een NTFU-pasje snel van start kunnen! Houdt de Facebook-pagina TC Keiaosers in de gaten voor de updates. Nog even een reminder: in de nacht van 29 op 30 oktober a.s. wordt de klok een uur terug gezet !

Graag hopen we u te mogen begroeten als deelnemer aan onze Rondum de Mölle 2-daagse.

 

Veldtoertocht Rondum de Mölle
Datum:
29 en 30 oktober 2016
Afstanden:
30, 45 en 55 km.
Starttijd:
9.00 tot 10.30 uur.
Deelnamekosten:
4 euro voor NTFU leden, 5 euro voor niet-NTFU leden. Jeugd tot 16 jaar 1 euro.
Startadres:
Eetcafé ‘De Veldhoek’, Varsselseweg 55, 7255 NR Hengelo (Gld) (buurtschap Veldhoek)