Fietsclub Keiaosers schenkt 1000 euro aan “Spieren voor Spieren”

Ondanks de bewolking genoten ruim 800 fietsers van de prachtige routes tijdens de Omloop van de Graafschap vanuit Hengelo en Keijenborg. Naast het fietsen, stond deze editie op 2e Pinksterdag, mede in het teken van een actie voor het goede doel. Na de laatste regenspatjes vertrokken de eersten van de 300 racefietsers al vroeg richting Posbank om in de buurt van Arnhem en Oosterbeek door een verrassende en uitdagende omgeving te fietsen. Vanaf tien uur waren de vijfhonderd gezinsfietsers aan de beurt, die het schone landschap rondom Vorden en Almen voor de wielen kregen. Op de terrassen zagen oude bekenden elkaar weer en was het gezellig druk. Men kon een heuse omafiets winnen met de loterij ten bate van “Spieren voor Spieren”, die opgezet was door een aantal Saxion studenten. De heer Mokkink was de trotse winnaar en beloofde nu al om volgend jaar met deze fiets mee te doen aan de 20e Omloop. Tijdens de prijsuitreiking kon Toerclub Keiaosers de stichting bovendien verblijden met een cheque ter waarde van 1000 euro voor kinderen met een spierziekte. Samen met de actie van de Saxion boys heeft deze dag in totaal het mooie bedrag van 1700 euro opgebracht voor het goede doel. Aan het eind van de middag kwam iedereen dol enthousiast terug en konden de Keiaosers aan het werk om de laatste pijlen langs de routes weer op te halen en daarna nog even na te genieten van deze leuke fietsdag. Graag willen we alle sponsoren en deelnemers hartelijk danken voor het welslagen van dit fietsevenement.


“Gezonde spieren voor zieke spieren”

Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Ze hebben een spierziekte die hen beperkt in alles wat ze doen. Met het structureel financieren van onderzoek willen we spierziekten bij kinderen de wereld uit helpen. Maar Spieren voor Spieren wil ook de kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte verbeteren. Dat doen we door gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Met partnerships met het bedrijfsleven, met sportieve acties en sportevenementen halen we elk jaar geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten, voor de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject en voor hulpmiddelen en het organiseren van leuke dagen.

Het onderscheidend vermogen van Spieren voor Spieren zit in het DNA van de topsporters die de organisatie zijn gestart en haar nog steeds maken tot wat zij is. We zijn dan ook bijzonder trots op ons Oranje Team, een team van actieve en ex-topsporters. Uit de Olympische wereld en het voetbal, aangevoerd door Pieter van den Hoogenband. Gezamenlijk vormen zij het gezicht van onze organisatie.

Pieter van den Hoogenband: “Als voormalig topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk spieren zijn om goed te kunnen sporten en bewegen. Kinderen met een spierziekte ondervinden iedere dag last van hun spierziekte en leveren daardoor elke dag weer een top prestatie. Ik zet daarom mijn gezonde spieren in voor zieke spieren door mijn ambassadeurschap voor Spieren voor Spieren. Om zodoende meer aandacht te vragen voor spierziekten bij kinderen en nog meer mensen in actie te laten komen voor kinderen met een spierziekte. Met als uiteindelijk doel spierziekten de wereld uit te helpen. De Omloop van de Graafschap is een mooi voorbeeld waarbij gezonde spieren worden ingezet voor zieke spieren. Ik wens dan ook iedereen heel veel succes en plezier.”