Fietstocht Keiaosers in nationale Top-10

De Omloop van de Graafschap is door de Nederlandse Toerfiets Unie bekroond als één van de tien beste fietstochten van Nederland. Deze fietsdag die jaarlijks op 2e Pinksterdag voor jong en oud plaatsvindt in Hengelo en Keijenborg, mag daarmee de titel “Klassieker” voeren. In het NTFU beoordelingssysteem is een absolute 10 gescoord op alle punten en wordt hiermee als een topevenement beschouwd. Als relatief klein dorpsclubje met 60 leden zijn de Keiaosers bijzonder content met deze klassering in de top van al die andere duizend fietstochten. Dit betekent dat men er naast de nodige gezelligheid ook vanuit kan gaan dat de tocht van een hoge kwaliteit zal zijn met prachtige bewegwijzerde routes. Niet voor niets trekt de Omloop al 16 jaar ruim 1000 enthousiaste deelnemers.

Naast de Omloop van de Graafschap op 2e Pinksterdag, staat op 31 augustus de organisatie van de “Deerns op de Fietse” op het programma. Dit fietsevenement is uniek in Nederland, omdat het uitsluitend en exclusief voor dames  op poten wordt gezet. Vorig jaar was dit de enige Ladies-Only fietstocht in het land en was het gelijk een daverend succes, waardoor er dit jaar meerdere clubs voortborduren op het Keiaosers concept. Op zondag 27 oktober organiseert de club bovendien voor talrijke deelnemers de jaarlijkse ATB-tocht vanuit de Veldhoek.

Viermaal per week is er de mogelijkheid om in een gemoedelijke sfeer vanuit Keijenborg in clubverband te fietsen. Graag wil de vereniging zich onderscheiden van andere fietsclubs door net dat beetje extra’s te bieden en niet bang te zijn om de nek uit te steken voor nieuwe, uitdagende plannen.

In het 20-jarig bestaan van de club, worden er dit jaar ook allerlei activiteiten voor de eigen leden georganiseerd. Zo staan er een brunchtocht, een tijdrit, een ATB clinic en diverse GPS tochten op de kalender. Het hoogtepunt voor de toerfietsers zal echter het clubweekend in de Harz worden eind juni en de feestelijke afsluiting van dit jubileum seizoen in september. In oktober vertrekken de leden die er nog geen genoeg van hebben gekregen naar het Sauerland voor een ATB- weekend.

Maar nu eerst staat de Omloop op 2e Pinksterdag voor heel fietsend Hengelo en Keijenborg op het programma. Voor zowel gezinsfietsers als racefietsers kan er gekozen worden uit maar liefst zeven tochten met diverse afstanden van 30 tot zelfs 140 km. Volgende week zal er naast de welbekende fotopuzzeltocht meer informatie te lezen zijn in dit weekblad.