Omloop van de Graafschap wordt met 3 sterren een “NTFU-Klassieker”

In 2012 komt de 16e Omloop van de Graafschap in aanmerking voor een 3 sterren NTFU tocht. Op basis hiervan  wordt de Omloop gekenmerkt als een “NTFU Klassieker”.

Deze hoogste kwaliteitswaardering die de NTFU afgeeft, hebben we mede te danken aan de editie van 2011, die uiterst positief beoordeeld is door de kwaliteitscontroleur van de NTFU. Specifieke aandacht werd hierbij besteed aan de onderdelen organisatie, routebeschrijving, bepijling, service en veiligheid.

Dit is voor onze Keiaosers een bevestiging en een uitdaging om op deze ingeslagen weg verder te gaan met ons evenement. Wij zijn er dan ook bijzonder trots op dat we als één van de eerste verenigingen in Nederland dit keurmerk behaald hebben en als kleinschalig evenement tussen grote namen als Limburgs Mooiste, de Jan Janssen Classic en de MH2D mogen staan.

Het voorgaande is natuurlijk een mooi verhaal, maar wat merkt de deelnemer hier nu van? Door een perfecte organisatie zal de Omloop zich moeten onderscheiden van andere uitstekende toertochten. Dit alles zal voor ons een mooie uitdaging worden, waaraan we de komende tijd gaan werken.

[b]16e Omloop van de Graafschap op 2e Pinksterdag, 28 mei 2012 vanuit Keijenborg (Gld.)[/b]
Op 2e Pinksterdag willen we u graag een leuke fietsdag aanbieden en u laten genieten van de Achterhoekse sfeer en gezelligheid. Op deze dag kan er gekozen worden uit bepijlde routes van 30, 45, 55 kilometer lengte voor de gezinsfietsers en routes van 80, 100, 120 en 140 kilometer voor de toerfietsers.

Vanuit de Achterhoek voeren de routes voor de toerfietsers u richting de Veluwezoom. Hier pakken de fietsers even de glooiende klim over de Lange Juffer mee en dalen daarna af naar  de eerste routesplitsing. Ondertussen worden de 140 km. deelnemers uitgedaagd voor een paar klimmetjes op de Posbank en komen daarna met de andere fietsers samen op de route. De 80 en 100 km. routes gaan naar de “Vroolijke Frans” in Oeken voor een pauze. De 120 en 140 km. fietsers gaan daarvoor op weg naar de “Loenermark” in Loenen. Na de pauze volgt er voor hen een beklimming over de Loenermark en zullen alle krachten aangesproken worden om Hoenderloo te bereiken. Na een lekkere afdaling naar Beekbergen gaat het verder voor een 2e pauze in Oeken. Vervolgens brengt het “Bronkhorsterveer” u weer veilig aan de overkant van de Ijssel en bent u terug in de bosrijke Achterhoek. Al fietsend over talrijke smalle en kronkelende weggetjes,  bereikt u tenslotte weer de finish.

Informatie over de 30, 45 en 55 km. routes voor de gezinsfietsers zullen binnenkort volgen.