Pinkstertocht Keiaosers ziet jubileumjaar

Voor de 20e keer organiseerden leden van de TC Keiaosers uit Keijenborg hun jaarlijkse toertocht, bekend onder de naam de Omloop van de Graafschap. De geschiedenis van deze twintig jaren werd mooi uitgebeeld in een expositie met fietsen uit de beginjaren en de tenues uit voorbijgaande jaren. Ook dit jaar waren er voor de raceliefhebbers mooie tochten uitgezet varieërend van 80 Km tot 140 Km. Deze tocht kenmerkt zich altijd door een overtocht op de Ijssel met een pont en dit jaar werd de overtocht vanuit Brummen naar het stadje Bronkhorst aangedaan. Een welkome afwisseling in de fietstocht waarbij de deelnemers zelfs een traktatie werd aangeboden bij de kade van Brummen.

Het weer mocht dan iets minder zijn, toch lieten meer dan 200 deelnemers zich hierdoor niet weerhouden om een door de NTFU als klassieker bestempelde toertocht te gaan fietsen. Deze titel wordt alleen aan toertochten toegekend die zich onderscheiden doordat aan de hoge kwaliteitseisen van de NTFU wordt voldaan.

Nadat de raceliefhebbers zich op weg hadden begeven was het vanaf 10 uur de beurt aan de gezinsfietsers om de keuze te maken tussen de drie afstanden die de Keiaosers hadden uitgezet. Op de kortste afstand van 30Km. was tevens een fotopuzzeltocht uitgezet, waarvan de prijswinnaars een dezer dagen bericht krijgen.
De andere twee routes van 45 en 55 Km. waren voor velen ook weer een verrassing, vanwege de vele onbekende paadjes en kleine weggetjes door onze mooie Achterhoek.

De vele positieve reacties op de routes en organisatie zijn voor de Keiaosers de inspiratie om ook weer in 2014 de Omloop van de Graafschap te organiseren.