Informatie Toerclub Keiaosers Keijenborg

Toerfietsclub Keiaosers is opgericht op 1 juni 1993. De vereniging richt zich op een sportieve manier van toerfietsen in een vriendschappelijke, gemoedelijke sfeer. Momenteel telt de club 54 volwassen leden uit zowel Hengelo, Zelhem en Keijenborg en omgeving.

TC Keiaosers is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie. De NTFU is de overkoepelende organisatie van de 450 toerfietsverenigingen in Nederland. Leden van onze fietsclub profiteren van de volgende voordelen:

–  Gratis Keiaosers-tenue in bruikleen.
–  Een unieke NTFU  “all-risk” fietsverzekering.
–  Gratis 6x per jaar het FietsSportMagazine, hét blad voor de actieve fietser.
–  Gratis Toerfiets- Evenementen- Programmaboek waarin 5000 fietstochten staan vermeld.
–  Tevens ontvangt u als lid de Toerfietskaart. Deze biedt u korting bij deelname aan fiets- en ATB- tochten.

Toerprogramma volwassenen
Wekelijks wordt er een gevarieerd programma van toerritten door de club georganiseerd. De afstanden wisselen van 60 tot 90 kilometer en leiden u door onze prachtige omgeving. Maandelijks wordt er deelgenomen aan langere georganiseerde toertochten van andere toerclubs in binnen- en buitenland.

Ook is er de mogelijkheid om mee te rijden in een B-groep waarin het tempo wordt gemaximaliseerd tot 30km/uur. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om op een plezierige manier deel te nemen aan een sportieve manier van fietsen. Voor de tijden van deze groep verwijzen we u graag naar de kalender pagina.

Nevenprogramma
Naast de wekelijkse tochten wordt er eens per jaar een gezellig clubweekend voor de volwassenen georganiseerd in binnen- of buitenland.

Tevens is het streven om eens per jaar een klassieker te fietsen.

Het wegseizoen wordt feestelijk afgesloten door een afsluitingstocht met een hapje en een drankje.

In de winterperiode pakken een groot aantal leden de ATB weer van de zolder. Elke zondagochtend worden dan een pittig aantal kilometers afgelegd.

TC Keiaosers organiseert al vele jaren met groot succes op 2e Pinksterdag “De Omloop van de Graafschap”. Deze dag bestaat uit een toertocht voor toerfietsers over 80 en 110 km. Tevens zijn er deze dag fietspuzzeltochten uitgezet voor het hele gezin.

Ook organiseert de club sinds het winterseizoen van 2005 een eigen veldtoertocht vanuit Varssel met afstanden van 30, 45 en 55 km. Deze Rondum de Mölle heeft ruim 600 enthousiaste fietsers getrokken.

Vertrektijden volwassenen
Er wordt van maart tot oktober 4x per week op de weg gefietst. De tochten worden verreden aan de hand van een opgestelde toerkalender. Dit geldt zowel voor de A-groep als voor de B-groep. Ook zijn er dagen dat er gezamenlijk wordt gereden zoals bij een GPS-tocht.

De ene week wordt er op zondagmorgen om 9.00 uur vertrokken en op woensdagavond om 19.00 uur. Vervolgens wordt er de andere week om 14.00 uur op zaterdagmiddag vertrokken en om 19.00 uur op donderdagavond.

Vertrekplaats
Coens Tapperij, St. Janstraat 3 te Keijenborg.

Contributie
Deze bedraagt 75,00 euro per jaar. De contributie wordt jaarlijks vastgesteld. De koffie met appelgebak tijdens de pauzes zijn voor eigen rekening.

Informatie
Spreekt de combinatie van deze aspecten jou ook aan, dan is het de moeite waard contact op te nemen met onze Toerfietsclub. Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om eens een paar keer vrijblijvend met ons mee te fietsen tijdens één van onze tochten.

Kleding
Er is clubkleding beschikbaar in bruikleen tegen een gereduceerd tarief. Tijdens de ritten van de club is het dragen van een valhelm verplicht.

Aanmelding en Info
Voor meer informatie kunt u bellen met Bert Jansen: 0575-461015  of John Hoebink:  06 – 59 243 243