Informatie Toerclub Keiaosers Keijenborg

thumbnail_Logo-Keiaosers-2020_36278_ (1)

Toerfietsclub Keiaosers is opgericht op 1 juni 1993. De vereniging richt zich op een sportieve manier van toerfietsen in een vriendschappelijke, gemoedelijke sfeer. Momenteel telt de club 48 volwassen leden uit zowel Hengelo, Zelhem en Keijenborg en omgeving.

TC Keiaosers is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie. De NTFU is de overkoepelende organisatie van de 450 toerfietsverenigingen in Nederland. Leden van onze fietsclub profiteren van de volgende voordelen:

– Een unieke NTFU “all-risk” fietsverzekering.
– Gratis 4x per jaar het FietsSportMagazine, hét blad voor de actieve fietser.
– Tevens ontvangt u als lid de Toerfietskaart. Deze biedt u korting bij deelname aan fiets- en ATB- tochten.

Toerprogramma volwassenen
Wekelijks wordt er een gevarieerd programma van toerritten door de club georganiseerd. De afstanden wisselen van 60 tot 110 kilometer en leiden u door onze prachtige omgeving. Regelmatig wordt er deelgenomen aan langere georganiseerde toertochten van andere toerclubs in binnen- en buitenland.

Er wordt gereden in een A-groep en een B-groep. De A-rijders houden van een stevig tempo en wat langere afstanden, De B-rijders houden een gematigder tempo aan, max 30 km/h en de afstand is meestal aangepast tot max. 90 km. Zo is er voor een ieder wat wils. Voor de tijden van de groepen verwijzen we u graag naar de kalender pagina.

Nevenprogramma
Naast de wekelijkse tochten wordt er eens per jaar een gezellig clubweekend voor de volwassenen georganiseerd in binnen- of buitenland.

Tevens is het streven om eens per jaar een klassieker te fietsen.

Het wegseizoen wordt feestelijk afgesloten door een afsluitingstocht met een hapje en een drankje.

In de winterperiode pakken een groot aantal leden de ATB weer van de zolder. Elke zaterdagmiddag wordt dan een pittig aantal kilometers afgelegd.

TC Keiaosers organiseert al vele jaren met groot succes op 2e Pinksterdag “De Omloop van de Graafschap”. Deze dag bestaat uit een toertocht voor toerfietsers over 80, 100 en 125km. De laatste jaren is hier de Deerns op de Fietse toertocht aan toegevoegd, speciaal voor dames. Tevens is er deze dag ook een aparte tocht voor de recreatieve fietsers, Bronckhorst Mooiste. Dit is een tocht voor het gehele gezin met afstanden van 30, 45 en 60km. Ook prima geschikt voor de E-bike.

Sinds het winterseizoen van 2005 organiseert de club ook een eigen veldtoertocht vanuit de Veldhoek met afstanden van 30, 45 en 55 km. Deze Rondum de Mölle heeft wel eens ruim 600 enthousiaste fietsers getrokken.

Vertrektijden
Er wordt van maart tot oktober 4x per week op de weg gefietst. De tochten worden verreden aan de hand van een opgestelde toerkalender. Dit geldt zowel voor de A-groep als voor de B-groep. Ook zijn er dagen dat er gezamenlijk wordt gereden zoals bij een GPS-tocht.

Zondagmorgen wordt er om 9.00 uur vertrokken en op donderdagavond om 19.00 uur, telkens vanuit Keijenborg bij Van Slingerland Tweewielers. Zaterdagmiddag wordt er om 13.30 uur vertrokken en op dinsdagavond om 19.00 uur vanuit Hengelo (bij de kerk, t.o. Jansen & Jansen). De ene week fietst de A-groep op zondagmorgen en donderdagavond, de B-groep fietst dan op zaterdagmiddag en dinsdagavond. De week erop is het dan net omgekeerd: A-groep op zaterdagmiddag/dinsdagavond en de B-groep op zondagmorgen/donderdagavond.

Contributie
Deze bedraagt 75,00 euro per jaar. De contributie wordt jaarlijks vastgesteld. De koffie met appelgebak tijdens de pauzes zijn voor eigen rekening.

Informatie
Spreekt de combinatie van deze aspecten jou ook aan, dan is het de moeite waard contact op te nemen met onze Toerfietsclub. Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om eens een paar keer vrijblijvend met ons mee te fietsen tijdens één van onze tochten.

Kleding
De club heeft een eigen kledinglijn. Tijdens de toertochten is het dragen hiervan verplicht. De kleding wordt eens per 5 jaar vernieuwd en evt. aangepast. Per lid wordt jaarlijks een bepaald bedrag gespaard voor kleding. Ook is er hiervoor een sponsorbijdrage. Zodoende kan ieder lid tegen een gereduceerd tarief (eigen bijdrage) in een mooi tenue rondrijden. Tussentijds wordt de website van de leverancier 1 maal per jaar geopend en kan men tegen het normale tarief en directe betaling aan de leverancier, nog extra kleding aanschaffen.

Aanmelding en Info
Voor meer informatie kunt u bellen met Bert Jansen: 0575-461015 of John Hoebink: 06 – 59 243 243 of mailen naar keiaosers@gmail.com