Clubinfo

Toerfietsclub Keiaosers is opgericht op 1 juni 1993. Eind jaren ’80 is er een groepje fietsers dat jaarlijks deelneemt aan een aantal wielerklassiekers en tijdens de Keijenborgse kermis van 1991 werd voor het eerst gesproken over het fietsen in clubverband. Momenteel telt de club 45 leden uit zowel Hengelo Gld., Zelhem en Keijenborg en omgeving. De vereniging richt zich op een sportieve manier van toerfietsen in een vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer.

Toerprogramma

Wekelijks worden er meerdere ritten gereden door de club. De afstanden wisselen van 60 tot 110 kilometer en gaan door onze prachtige omgeving.

Er wordt gereden in een A-groep en een B-groep. De A-rijders houden van een stevig tempo en wat langere afstanden. De B-rijders houden een gematigder tempo aan, max 30 km/u en de afstand is meestal aangepast tot max. 90 km. Zo is er voor een ieder wat wils.

Naast de wekelijkse tochten wordt er eens per jaar een clubweekend georganiseerd in binnen- of buitenland. In de winterperiode zijn we actief op de mountainbike en gravelfiets en rijden we op zaterdagmiddag een mooie route.

Ook nemen leden regelmatig deel aan bekende tochten of klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race.

Evenementen

TC Keiaosers organiseert ook al vele jaren met groot succes op 2e Pinksterdag de Omloop van de Graafschap (voor racefietsers) en Bronckhorst Mooiste (voor recreatieve fietsers). In het winterseizoen organiseren we onze Rondum de Mölle veldtoertocht en tegenwoordig ook graveltocht vanuit de Veldhoek.

Vertrektijden

De ene week dinsdagavond 19.00 uur en zaterdagmiddag 13.00 uur.
De andere week donderdagavond 19.00 uur en zondagochtend 9.00 uur.

We vertrekken altijd bij het muurtje bij de grote kerk in Hengelo Gld. tegenover Eetcafé Jansen & Jansen.

De avondritten op de dinsdag- en donderdagavond beginnen vanaf april.

Contributie

De contributie bedraagt €75,- euro per jaar en wordt jaarlijks vastgesteld. De koffie met appelgebak tijdens de pauzes zijn voor eigen rekening.

NTFU

TC Keiaosers is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie. De NTFU is de overkoepelende organisatie van de 600 toerfietsverenigingen in Nederland. Leden van onze fietsclub profiteren daarmee van de volgende voordelen:

– De NTFU fietsverzekering, waarmee je verzekerd bent tegen schade aan je fiets
– Gratis 4x per jaar het FietsSportMagazine, hét blad voor de actieve fietser
– Korting bij deelname aan fiets- en ATB-tochten met de NTFU ledenpas

Kleding

De club heeft een eigen kledinglijn. Tijdens de toertochten is het dragen hiervan verplicht. De kleding wordt eens per 5 jaar vernieuwd. Jaarlijks wordt per lid een bepaald bedrag gespaard voor kleding en tevens is er een sponsorbijdrage. Zodoende kan ieder lid tegen een gereduceerd tarief (eigen bijdrage) in een mooi tenue rondrijden.

Tussentijds wordt de website van de leverancier eenmaal per jaar geopend en kan men tegen het normale tarief en directe betaling aan de leverancier, nog extra kleding aanschaffen.

Informatie

Ben je geïnteresseerd om lid te worden van onze vereniging neem dan contact met ons op. Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om eens een paar keer vrijblijvend met ons mee te fietsen tijdens een van onze tochten.

Aanmelding en Info

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bert Jansen: 0575-461015
John Hoebink: 06 – 59 243 243
Of mailen naar: keiaosers@gmail.com

Bestuur

Voorzitter: Han Slijkhuis
Secretaris: John Hoebink
Penningmeester: Gerard Versteege
Lid: Bert Jansen, Gerrit Bosman, Peter Dekkers