‘Bronckhorst Mooiste’ Familie Fietstocht

Op 2e Pinksterdag 20 mei 2024 organiseert Toerclub Keiaosers weer de ‘Bronckhorst Mooiste’ fietstocht, een recreatieve tocht voor gewone fietsers door de mooie Achterhoek. Alle routes zijn volledig uitgepijld. De 30, 45 en de 60 kilometer zijn voor iedereen die wil genieten van de prachtige omgeving in de mooie gemeente Bronckhorst.

De tochten gaan veelal over rustige weggetjes en pittoreske kerkenpaden op de langere routes. In de zeventiende eeuw is er in de Achterhoek een heel netwerk van deze kerkenpaden ontstaan. De kerkgangers moesten vaak flinke afstanden overbruggen en liepen dan binnendoor over weilanden, langs slootjes, over bruggetjes en door de bossen. Zo ontstonden overal verborgen paden. Ontdek de prachtige, bosrijke omgeving en geniet onderweg van een welverdiende stop bij een van de vele horecagelegenheden.
 
Voor de familietocht kan men op Tweede Pinksterdag inschrijven en starten van 10.00 tot 13.00 uur bij Dorpshuis de Horst in Keijenborg. Ook in Hengelo kan men van start gaan bij Café De Jongens van 10.00 tot 13.00 uur.
 
De deelnamekosten zijn 5 euro voor volwassenen en de jongsten fietsen gratis mee.
 
Afstanden:
30, 45 en 60 kilometer
 
Starttijd:
10:00 – 13:00 uur
 
Startlocatie:
Dorpshuis de Horst, St. Jansstraat 6 te Keijenborg
Café De Jongens, Bleekstraat 3 te Hengelo Gld.