Veldtoertocht en Graveltocht Rondum de Mölle

Op 27 oktober 2024 organiseert Toerclub Keiaosers weer de jaarlijkse veldtoertocht en graveltocht Rondum de Mölle vanuit de Veldhoek. Zet de datum alvast in je agenda om deze mooie tocht niet te missen. 

Te zijner tijd volgt meer info op deze pagina en onze Facebook-pagina.

Hieronder leest u het verslag van de editie van 2023.

Keiaosers genieten van geslaagde veldtoertocht

Nadat de regen in de vroege ochtenduren met bakken uit de lucht kwam, kon de ATB tocht van Toerclub Keiaosers van start gaan. Na maanden van voorbereiding had de fietsclub vorig weekend diverse routes uitgezet vanuit de Veldhoek.

Ondanks diverse modderplassen en drassige slootkanten, trotseerden toch nog 450 deelnemers deze weersomstandigheden. Na een drukke zaterdag waren de recreatieve routes al volledig met oranje pijlen uitgezet. Er was door tientallen landeigenaren en de gemeente toestemming verleend om gebruik te maken van hun bos en landgoederen.

Het evenement is een recreatieve tocht en kent dan ook geen enkel wedstrijd element. Op het Hengelose zand en het Klooster werd er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande mountainbike routes.

Zondag bij zonsopkomst werd het parcours nogmaals gecontroleerd om de fietsers op de goede weg te leiden. En ja hoor, de eerste pijl hing er nog, maar vervolgens waren er over een afstand van vijf kilometer al 30 bordjes onderweg verdwenen.

Na alles weer aangepast te hebben, konden de fietsers onder een flets zonnetje genieten van de mooie omgeving. Vanuit de Veldhoek ging het door het Vossebos en over de Sahara van het prachtige Hengelse Zand. Een aantal Amsterdammers keken hun ogen uit en waren bijzonder verrast door dit schitterende gebied. Maar dat wisten u en ik natuurlijk al lang.

Na waterwingebied het Klooster aangedaan te hebben, liep de route naar buurtschap de Noordink voor een pauze met soep, een blokje kaas en een krentenbol. Het water in de sloten stond erg hoog deze dag en de zompige waterkanten waren moeizaam doorgankelijk. Het was opletten geblazen, maar ondanks dat belandde er toch nog iemand tot haar oren in het water. Van Kasteel Vorden ging het door prachtig herfstkleurende bossen naar boswachterij Ruurlo, om vervolgens de finish te bereiken via de Boskapel. Onder het genot van een drankje met een gehaktbal, viel er na afloop genoeg bij te kletsen over deze zware veldtoertocht.